vineri, 7 iunie 2013

The Woman, conferința de business feminin de la Cluj-Napoca, la a doua ediție



În data de 7 martie 2013 a avut loc la Cluj-Napoca cea de a doua ediție a conferinței The Woman. 

The Woman, una dintre puținele conferințe de business feminin din Transilvania, a adus în sală și de data aceasta peste 360 de persoane, predominant doamne, dornice să asculte poveștile de succes ale altora și să le folosească ca sursă de inspirație în evoluția lor. Contextul actual, în care egalitatea de șanse este un subiect tot mai larg acceptat, a fost propice pentru o conferință care să aducă în prim plan femei puternice, independente, aflate în roluri de conducere sau de antreprenoriat. De aceea, vorbitoarele de pe scena The Woman, femei de afaceri ale pieței autohtone care fie ocupă poziții de management pentru branduri internaționale, fie sunt antreprenori cu afaceri româneşti, fie se implică în proiecte care le pasionează, au fost privite ca posibile modele de urmat de către doamnele din sală aflate la începutul carierei sau în momente de răscruce. Pentru cele cu o experiență la fel de serioasă de business, întâlnirea a însemnat un prilej de reconfirmare a similarității experiențelor într-un mediu afectat de criză și încă predominant masculin. 


În deschidere au fost invitate sa vorbească doamna Mihaela Rus, CEO Vitrina Advertising și fondatoarea Asociației Femeilor de Afaceri din Cluj şi Alice Botnarenco, Owner Rent a Car Kapitolium precum și fondatoarea Asociației Femei în Afaceri, București. De asemenea, primarul Clujului, domnul Emil Boc, a venit sa susțina importanța dezvoltării antreprenoriatului feminin si a promovării femeilor în poziții de conducere . 

Pe parcursul evenimentului au fost invitate în fața celor peste 360 de participante femei de succes din toată țara din domenii diverse. Vorbitoarele acestei ediții au provenit preponderent din zona de fashion, dar și din zona de IT, din industria comunicării, a producției alimentare, industria medicală și drept. În prima parte a zilei au venit să împartașească poveștiile lor de succes și să raspundă la întrebările celor prezenți la eveniment: Olga Stanciu-director adjunct al Grupului Jolidon, Amalia Sterescu – Vicepreședinte companie de IT de top, Raluca Georgescu – country manager Allegro Romania, Irina Markovits – consilier vestimentar și journalist de modă, CEO ImageMatters, Romanița Iovan -designer vestimentar și cea care a adus brandul Escada pe piața românească, Andreea Marin- jurnalist, reprezentant al fundației Prețuiește Viața și ambasador Avon, Denisa Mihai - CSR Avon. Cea de a doua parte a zilei a inclus vorbitoare de același calibru: Bibiana Stanciulov – antreprenor, Magiun de Toploveni, Elena Grecu - avocat și consilier proprietate intelectuală, Andreea Iftime - Coquette, Dr. Claudia Corega - CEO Qsmile și Larisa Petrini - Managing-Partner Saatchi & Saatchi PR. De interes pentru doamnele prezente în sala a fost și prezentarea aplicatiilor business pentru telefonul mobil făcută de Mediatic. 


Evenimentul a inclus pe langă debateurile și prezentările organizate în paneluri, și o seară de cocktail, cu un program ce a cuprins o defilare de modă (colecția de primăvară-vară 2013 Escada), o expoziție de bijuterii (Sabion), o expoziție de rochii de seară ( Boudoir Designers Boutique), o lansare de carte (Ghidul contractelor pentru antreprenori), și o degustare de vinuri (LacertA).


Scopul evenimentului a fost unul caritabil. The Woman a ales să sprijine la această ediție fundația Prețuiește Viața, condusă de Andreea Marin, urmând ca profitul din vânzarea biletelor să fie donat unei cauze susținute de către aceasta.


Partea I 

Material realizat de Cristina Mihaela Pop

Foto Lucian Zaharie Anton

Multumiri: Crina Doda Ciocian, Bogdan Ciocian si Gloria Csiszer

martie 2013
Business Woman Magazine